Over ons

Over ons

 Sinds 1996

Wonen in de oude schoolmeesters woning

In 1996 zijn wij in Berlikum komen wonen aan de Hôfsleane. Vanuit Bolsward trokken wij in de oude woning van vele “hoofdmeesters” op nummer 69.

Ons huis is in 1907 tegelijk met de school gebouwd en gelukkig is de originele bouwtekening bewaard gebleven. Deze hebben wij van de vorige bewoners gekregen. Daarop is te zien dat het pand uit vier lokalen bestond.

De oude school stond nog naast ons huis en deed in 1996 nog dienst als bibliotheek. In 2010 werd de dorpsbibliotheek gesloten en was er heel even niets in het prachtige grote pand. Op dat moment al speelden we met de gedachte hoe geweldig het zou zijn als we het pand zouden kunnen overnemen.

Dat duurde echter nog tot 2017 voordat we de mogelijkheid kregen om onze plannen serieus te gaan uitvoeren. Na een mooi uitgewerkt plan bij de gemeente te hebben ingediend, mochten we in oktober 2017 de sleutels van de oude school ontvangen!

Sindsdien is er enorm veel veranderd… We zijn gestart met slopen, vervolgens zijn we begonnen aan het grote project: het realiseren van een verdieping in het pand (waar zich inmiddels vier kantoorruimtes bevinden) en op de begane grond zijn twee studio’s gebouwd. Sinds medio september worden de studio’s ook verhuurd. Zowel aan zakelijke gasten, als ook aan toeristen. Zie ook onze andere website met mogelijkheid om meteen te boeken.

Op deze pagina zie je albums van de aankoop, de sloop, de wederopbouw en natuurlijk ook het resultaat.

Kom gerust een keer ‘live’ kijken!

HET PROCES

De aankoop

Oktober 2017, we krijgen de sleutel en gaan meteen aan de slag… Slopen!

de verbouwing

Na de sloop is het tijd voor de wederopbouw van het pand…

resultaat

Het is nog niet helemaal af, maar we zijn  heel tevreden met het resultaat tot nu toe!

Contact